Prima IP | Tiskarna CH4 - Nadomestna izpolnitev invalidskih kvot
Smo strokovnjaki za celostne tiskarske in grafične rešitve. Ker smo invalidsko podjetje lahko naši partnerji za sodelovanje z nami uveljavljajo invalidske kvote.
CH4, tiskarna, digitalni tisk, offset tisk, grafično oblikovanje, invalidsko podjetje, nadomestna izpolnitev invalidskih kvot
15671
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15671,cookies-not-set,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1,vc_responsive
 

Invalidske kvote

Ali imate več kot 20 zaposlenih in ste zavezanec za invalidske kvote? Poslovno sodelovanje z nami vam lahko prinese optimizacijo stroškov z uveljavljanjem nadomestne izpolnitve invalidskih kvot kot alternativo plačevanju prispevka za zaposlovanje invalidov.

NADOMESTNA IZPOLNITEV INVALIDSKIH KVOT

V Slovenji velja sistem invalidskih kvot, namenjen zmanjšanju brezposelnosti invalidov, ki podjetjem z 20 ali več zaposlenimi predpisuje obveznost, po kateri morajo zaposlovati od 2 do 6 % invalidov.

 

Zavezanec lahko svojo obveznost glede kvote izpolni na enega od treh načinov:

  • zaposli predpisano število invalidov v skladu z uredbo (Ur. l. RS št. 32/07, 21/08 in 21/14),
  • plača prispevek za vzpodbujanje zaposlovanja invalidov Javnem jamstvenem, preživninskem in invalidskem skladu RS, ki za vsakega manjkajočega invalida na mesečni ravni znašajo 70% minimalne plače,
  • z nadomestno izpolnitvijo invalidskih kvot v obliki sklenitve pogodbe o poslovnem sodelovanju z invalidskim podjetjem ali zaposlitvenim centrom, ki v primeru realizacije pogodbeno dogovorjenega poslovanja zagotavlja, da podjetja, ki so zavezanci za zaposlovanje invalidov, svojo obveznost na tak način v celoti ali vsaj deloma izpolnijo.

PREDNOSTI SODELOVANJA Z NAMI

Kot invalidsko podjetje našim poslovnim partnerjem omogočamo, da si preko poslovnega sodelovanja kupijo naše produkte ali storitve in na ta način zadostijo predpisanim zahtevam glede invalidskih kvot. Potencialnim partnerjem s pomočjo obrazca informativnega izračuna izračunamo njihove obveznosti iz naslova invalidskih kvot ter jim predlagamo optimalne dejavnosti za nadomestno izpolnitev kvote.

PRIMER IZRAČUNA 

Skupna neto vrednost opravljenih storitve tiska: 10.000 EUR

Delež stroškov dela v opravljenih storitvah: 45 %

Vrednost stroškov dela v opravljenih storitvah: 4.500 EUR

Priznana nadomestna izpolnitev kvote: 4.500 EUR / 1.006,2 EUR* = 4,47 = 4 mesečne prispevke za enega manjkajočega invalida

(Minimalna bruto plača trenutno v Republiki Sloveniji = 804,96 EUR)

 

MESEČNI PRIHRANEK: 4 x 563,47 EUR** = 2.253,88 EUR

 

*15/12 trenutno veljavne minimalne plače v Republiki Sloveniji

** znesek mesečnega prispevka za zaposlovanje invalidov (70 % minimalne plače v RS)

DODATNE INFORMACIJE

Za vse dodatne informacije o nadomestnem izpolnjevanju kvot nas lahko pokličete na +386 (0)590 73 614 ali nam pišete na info@prima-ip.si.